Γερμανικά

banner-germany.jpg
Η γερμανική γλώσσα είναι μέλος της δυτικής γερμανικής ομάδας της υποοικογένειας των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Υπάρχουν δύο τύποι γερμανικής γλώσσας, Υψηλός και Χαμηλός. Τα Υψηλά γερμανικά είναι η τυποποιημένη γραπτή γλώσσα που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στα βιβλία και τις εφημερίδες, ακόμη και στις περιοχές όπου τα Χαμηλά γερμανικά χρησιμοποιούνται συχνότερα στον προφορικό λόγο.
  Συνολικά σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα γερμανικά ως μητρική γλώσσα. Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Γερμανίας και της Αυστρίας και είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας.

ΕΠΙΠΕΔΑ

B1/B2 CERTIFIKAT DEUTCH (GRUNDSTUFE)

Ο σπουδαστής είναι σε θέση να καταλαβαίνει ένα περιορισμένο, αλλά επαρκές λεξιλόγιο, ώστε να μπορέσει να δώσει κάποιες πληροφορίες περί του εαυτού του και του περίγυρού του, καθώς και να ξέρει να κάνει τις βασικές ερωτήσεις σε ένα άλλο πρόσωπο. Επίσης, μπορεί να δώσει ένα απλό λεξικό προσδιορισμό για κάποιες εκφράσεις, και μπορεί με απλό τρόπο να περιγράψει μια κατάσταση την οποία βλέπει.

C1 CERTIFIKAT DEUTCH (MITTELSTUFE)

Ο σπουδαστής καταλαβαίνει ένα ευρύ λεξιλόγιο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί την πλειοψηφία των τηλεοπτικών εκπομπών που ασχολούνται με επίκαιρα θέματα ή είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, μπορεί να καταλαβαίνει τις ταινίες στις οποίες δεσπόζει η καθημερινή γλώσσα, μπορεί να διαβάζει εφημερίδες, περιοδικά και λοιπό τύπο.
Επίσης, μπορεί ενεργά να συμμετέχει σε απλές συζητήσεις , και να υποστηρίζει τις απόψεις του τεκμηριωμένα, ξέρει να μεταφέρει τις ειδήσεις, να εκφράσει την άποψη του για τα θέματα πολιτιστικού περιεχομένου (ταινίες, μουσική, επαγγέλματα) όπως και για τα θέματα που περιέχουν αφηρημένες έννοιες και ξέρει να περιγράφει τις εμπειρίες του, τα συναισθήματα του και κάποια γεγονότα.

C2 CERTIFIKAT DEUTCH (OBERSTUFEN)

Ο σπουδαστής καταλαβαίνει ένα ευρύ λεξιλόγιο, έτσι ώστε να είναι σε θέση εύκολα να γεφυρώσει τα λεξικολογικά κενά με τη χρήση εκφράσεων, μπορεί ενεργά και επιδέξια να συμμετέχει στη συζήτηση που έχει μεταφορικό ή χιουμοριστικό χαρακτήρα, κατανοεί το περιεχόμενο κειμένων ευρείας θεματολογίας, που μπορεί να συναντήσει στην κοινωνική του ζωή, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, είναι σε θέση να κατανοήσει σύνθετες και μεγάλης έκτασης οδηγίες χρήσης μιας συσκευής, ενός προγράμματος, ή μιας διαδικασίας, ανεξαρτήτως αν είναι εξοικειωμένος με το αντικείμενο μελέτης . Επίσης, παρακολουθεί, χωρίς πρόβλημα, τις ταινίες στις οποίες δεσπόζει η αργκό (συνθηματική γλώσσα και νεωτερισμοί) και κατανοεί το περιεχόμενο λογοτεχνικών κειμένων μεγάλης έκτασης και να είναι σε θέση να εκφράζει την άποψη του για αυτά.

Από το Goethe-Institut

Image
6

ΠΤΥΧΙΑ

A1,A2
B1, B2,C1 Zertifikat Deutsch
C2 Kleines, Grosses

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πεύκη: Λεωφ. Ειρήνης 17

Νέο Ηράκλειο: Πευκών 101

  • dummy Πεύκη: 2106127254 - 2106128938

  • dummy Νέο Ηράκλειο: 2102851413

  • dummy info@mathisiefl.gr

ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ: 000807201000

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information