Γαλλικά

banner-france1.jpg
Η γαλλική γλώσσα προέρχεται από τη ρωμανική ομάδα γλωσσών και αποτελεί μέλος της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρωμανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την ισπανική γλώσσα και την πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους και η μόνη με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα. Τα γαλλικά προέρχονται από τα λατινικά.

  Τα γαλλικά χρησιμοποιούνται στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τον Καναδά και είναι η επίσημη γλώσσα του Λουξεμβούργου, της Αϊτή και περισσότερων από δεκαπέντε χωρών της Αφρικής. Χρησιμοποιούνται επίσης στο St. Pierre και Miquelon, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, τη Γαλλική Γουινέα, τη Reunion, τη Νέα Καληδονία και την Ταϊτή.

ΕΠΙΠΕΔΑ

DELF A1 & A2

Οι σπουδαστές μπορούν να κατανοούν απλές καθημερινές εκφράσεις, πληροφορίες για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και για απλά ζητήματα της καθημερινής ζωής. Επίσης, μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, να κάνουν απλές ερωτήσεις σχετικά με θέματα της καθημερινότητας, να επικοινωνούν για απλά ζητήματα της καθημερινής και προσωπικής ζωής. Κατανοούν το περιεχόμενο γραπτών κειμένων μικρής έκτασης, σημειωμάτων, επιστολών και περιγραφών. Και γράφουν σύντομα κείμενα, περιγραφές, επιστολές και σημειώματα.

DELF B1

Ο σπουδαστής είναι σε θέση να καταλαβαίνει ένα περιορισμένο, αλλά επαρκές λεξιλόγιο, ώστε να μπορέσει να δώσει κάποιες πληροφορίες περί του εαυτού του και του περίγυρού του, καθώς και να ξέρει να κάνει τις βασικές ερωτήσεις σε ένα άλλο πρόσωπο. Επίσης, μπορεί να δώσει ένα απλό λεξικό προσδιορισμό για κάποιες εκφράσεις, και μπορεί με απλό τρόπο να περιγράψει μια κατάσταση την οποία βλέπει.

DELF B2

Ο σπουδαστής καταλαβαίνει ένα ευρύ λεξιλόγιο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί την πλειοψηφία των τηλεοπτικών εκπομπών που ασχολούνται με επίκαιρα θέματα ή είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, μπορεί να καταλαβαίνει τις ταινίες στις οποίες δεσπόζει η καθημερινή γλώσσα, μπορεί να διαβάζει εφημερίδες, περιοδικά και λοιπό τύπο.
Επίσης, μπορεί ενεργά να συμμετέχει σε απλές συζητήσεις , και να υποστηρίζει τις απόψεις του τεκμηριωμένα, ξέρει να μεταφέρει τις ειδήσεις, να εκφράσει την άποψη του για τα θέματα πολιτιστικού περιεχομένου (ταινίες, μουσική, επαγγέλματα) όπως και για τα θέματα που περιέχουν αφηρημένες έννοιες και ξέρει να περιγράφει τις εμπειρίες του, τα συναισθήματα του και κάποια γεγονότα.

DΑLF C1/C2

Ο σπουδαστής καταλαβαίνει ένα ευρύ λεξιλόγιο, έτσι ώστε να είναι σε θέση εύκολα να γεφυρώσει τα λεξικολογικά κενά με τη χρήση εκφράσεων, μπορεί ενεργά και επιδέξια να συμμετέχει στη συζήτηση που έχει μεταφορικό ή χιουμοριστικό χαρακτήρα, κατανοεί το περιεχόμενο κειμένων ευρείας θεματολογίας, που μπορεί να συναντήσει στην κοινωνική του ζωή, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, είναι σε θέση να κατανοήσει σύνθετες και μεγάλης έκτασης οδηγίες χρήσης μιας συσκευής, ενός προγράμματος, ή μιας διαδικασίας, ανεξαρτήτως αν είναι εξοικειωμένος με το αντικείμενο μελέτης . Επίσης, παρακολουθεί, χωρίς πρόβλημα, τις ταινίες στις οποίες δεσπόζει η αργκό (συνθηματική γλώσσα και νεωτερισμοί) και κατανοεί το περιεχόμενο λογοτεχνικών κειμένων μεγάλης έκτασης και να είναι σε θέση να εκφράζει την άποψη του για αυτά.

Απο το Institut Francais

Image
4

ΠΤΥΧΙΑ

Delf A1/A2/B1/B2
Dalf C1/C2
Sorbonne B1/B2
Sorbone C1/C2

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πεύκη: Λεωφ. Ειρήνης 17

Νέο Ηράκλειο: Πευκών 101

  • dummy Πεύκη: 2106127254 - 2106128938

  • dummy Νέο Ηράκλειο: 2102851413

  • dummy info@mathisiefl.gr

ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ: 000807201000

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information